7 Manieren om acquisitie te plegen

Acquisitie plegen kan op zeer veel verschillende manieren. In dit blog willen wij graag 7 manieren om acquisitie te plegen uitlichten. Het betreft moderne manieren van acquireren. Natuurlijk: cold calling en al die andere traditionele manieren van acquisitie werken nog steeds, maar deze 7 manieren om acquisitie te plegen zijn sterk in opkomst en zorgen voor fantastische resultaten.
Ik wil meer leads

 

Bloggen

Bloggen is inmiddels een populaire vorm om acquisitie te plegen. Het maakt gebruik van een pull-effect dat past in inbound marketing: klanten komen naar jou toe, in plaats van andersom. In de blogs behandel je voor jouw bedrijf, organisatie of website relevante zaken. Je werkt aan je autoriteit, geeft waardevolle informatie en trekt klanten aan die op zoek zijn naar jouw producten, diensten of expertise.

 

Nieuwsbrieven

De nieuwsbrief is weer helemaal terug van nooit echt weggeweest. Steeds meer bedrijven herontdekken de waarde van de nieuwsbrief. Mensen hebben zich namelijk zelf ingetekend voor de nieuwsbrief en daarmee te kennen gegeven dat zij geïnteresseerd zijn in wat je aanbiedt. Uit goede nieuwsbriefcampagnes komen zeer warme leads voort.

 

Leadgeneratie

Leadgeneratie is een zeer effectieve manier om nieuwe klanten aan te trekken en heeft zijn plek in dit overzicht van 7 manieren om acquisitie te plegen zeker verdiend. Leadgeneratie is van alle tijden, alleen waar dit vroeger gebeurde achter de typemachine of met een telefoon in de hand, kan het tegenwoordig online een stuk sneller en effectiever. Vaak wordt er gebruikgemaakt van waardevolle databases die garanderen dat jouw boodschap onder de aandacht komt van een relevante doelgroep.

 

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is, mits goed toegepast, een geweldige en kostenefficiënte manier van acquisitie. Zorg je voor een solide fundament, dan werkt jouw website voor jou en zorgt deze ervoor dat potentiële klanten jouw website vinden.

 

Zoekmachine marketing

Adverteren in de zoekmachine is een zeer effectieve wijze om gericht een relevante doelgroep te bereiken. Waar je met zoekmachine optimalisatie afhankelijk bent van het presteren van je website, kun je met zoekmachine marketing resultaat, in elk geval in de vorm van verkeer naar je website, garanderen door dit te kopen. Door betaalde advertenties weer te geven bij relevante zoekopdrachten met door jou gekozen zoektermen, kun je een fraaie conversie behalen.

 

Linkbuilding

Met linkbuilding zorg je voor een sterkere autoriteit en betere aanwezigheid op het web door andere partijen naar jou te laten verwijzen. Dit kan door simpelweg het laten plaatsen van een link naar jouw site, of door het verwerken van een link in door jou verzorgde content die op een ander platform geplaatst wordt.

 

Social media marketing

Van de 7 manieren om acquisitie te plegen die in dit blog beschreven worden, is dit waarschijnlijk de nieuwste. Met social media marketing bedien je (al dan niet betaald) je doelgroep via social media kanalen met relevante content, die vaak voorzien is van een call to action.

 

Wil jij goed acquisitie plegen?

Wil jij hulp bij het plegen van acquisitie: wij zijn gespecialiseerd in online acquisitie. Neem contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte aan en wij vertellen je wat wij voor jou of jouw organisatie kunnen betekenen.
Ik wil meer leads

 

7 Manieren om acquisitie te plegen

Download hier onze whitepapers!
Stuur mij:

Content marketing voor de B2B markt
Alles wat jij wil weten over Social Selling