5 doelen van een website

5 doelen van een website Gepubliceerd op 27 november 2018

Wat zijn de doelen van een website? Bedrijven hebben in deze tijd echt een website nodig, maar wáárom is dat zo? Het komt vaker voor dat er een website wordt gebouwd met uitsluitend de nodige inhoud, gewoon om een website te hebben. Dit zorgt er in de meeste gevallen voor dat de doelen van een website vergeten worden. De doelen van een website kunnen worden onderverdeeld in 5 modellen:

 

  • Verkoopmodel
  • Leadgeneratiemodel
  • Brandingmodel
  • Uitgeefmodel
  • Informatie- en servicemodel

 

Natuurlijk geeft Soldit! je inzicht in deze 5 modellen, zodat je precies weet wat de doelen van een website zijn.

 

1. Verkoopmodel

Het doel dat gekoppeld is aan het verkoopmodel heeft natuurlijk betrekking op online verkoop. We hebben het dan onder meer over het ontvangen van veel online bezoekers, over het bereiken van hoge conversies en het zorgen voor een zo hoog mogelijk orderbedrag. Hier moet de hele website naar ingericht worden.

 

2. Leadgeneratiemodel

Zonder leads ben je natuurlijk eigenlijk helemaal nergens. Dan is er ook nog een verschil tussen kwalitatief hoogwaardige leads en matige tot slechte leads. Eén van de belangrijkste doelen van een website is het realiseren van kwalitatieve leads. Hier is het leadgeneratiemodel aan gekoppeld. Je wilt zo veel mogelijk online bezoekers en sterke leads.

 

3. Brandingmodel

Branding hoeft niet altijd op de website of vanuit de website plaats te vinden, maar het is in deze tijd wel belangrijk om zo veel mogelijk aandacht aan branding te besteden. Het is dus zeker wel een doel om te focussen op branding op je website. Dit doel is gekoppeld aan het brandingmodel en heeft alles te maken met onder meer merkbekendheid en het zorgen voor meer interactie.

 

4. Uitgeefmodel

Het uitgeefmodel heeft onder meer betrekking op het genereren van inkomsten uit banners en het werven van betalende abonnees. Zonder betalende klanten kun je er even goed mee stoppen, nietwaar? Het uitgeefmodel kan worden aangepast op jouw bedrijf, zodat je het kunt optimaliseren voor je website.

 

5. Informatie- en servicemodel

Tot slot is er het informatie- en servicemodel. Eén van de belangrijkste doelen van een website is namelijk ook het informeren van klanten. Dit doe je op de eerste plaats natuurlijk om de klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, maar anderzijds ook om de klantenservice te ontlasten.

 

NIEUWE KLANTEN DOOR SOCIAL MEDIA_ VOLG ONZE GRATIS EMAIL TRAINING!

 

Wil jij een optimale website?

Wil jij niet zomaar een zakelijke website laten bouwen, maar wil je een website waarop alle doelen van een website optimaal worden aangesproken? Dan helpt Soldit! je graag verder. Neem gerust eens contact op om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.

Samen maken we verkopen leuker!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Reactie toevoegen

Reacties worden na verzenden mogelijk niet direct getoond. Na goedkeuring door een beheerder verschijnt uw reactie.
Categorieën

 

Geïnspireerd geraakt door deze blog? Neem dan contact op met ons, samen zetten we met jou woorden om in daden!

Zullen we kennismaken?