Langdurige relaties opbouwen met social selling

Langdurige relaties opbouwen met social selling Gepubliceerd op 20 augustus 2018

Social selling is ideaal om aan te spreken als je op effectieve wijze wilt bouwen aan een klantenbestand vol langdurige en sterke zakenrelaties. Er wordt vaker gedacht dat social selling eigenlijk alleen bedoeld is om prospects aan te spreken en het vertrouwen van deze prospects te winnen. Niets is minder waar. Social selling is ook zeker bedoeld om vervolgens aan langdurige en sterke zakenrelaties te bouwen. Soldit! geeft je 7 slimme tips om langdurige zakenrelaties op te bouwen met social selling.

Eerlijkheid voorop

Bij social selling moet eerlijkheid altijd prioriteit hebben. Je wint uiteindelijk niets wanneer je de zaken beter voordoet dan ze zijn. Sterker nog, als je zowel de voor- als de nadelen eerlijk benoemt, dan zal dit je zakenrelaties versterken. Je bent immers niet bang om de waarheid op tafel te leggen en dit levert je veel waardering op.

Bied de juiste aandacht

Als professional in social selling heb je een optimaal besef van tweerichtingsverkeer. Dit wil zeggen dat jij niet altijd het woord voert, maar dat je vooral ook aandacht hebt voor de persoon die je aanspreekt. Luister goed en neem een geïnteresseerde houding aan. Je wordt nooit succesvol in sales als je jezelf (te) graag hoort praten.

Zet tevreden klanten in

Social selling draait voor een groot deel om vertrouwen winnen, zeker in de eerste fase. Dit hoef je niet alleen te doen. Tevreden klanten kunnen je helpen. Vraag hen om ervaringen met jouw bedrijf, jouw producten/diensten of bijvoorbeeld jouw service te delen op social media. Zo worden zij als het ware ambassadeurs en dit merk je in het vertrouwen naar jouw bedrijf toe.

Maak het persoonlijk

Een persoonlijke benadering is in deze tijd heel belangrijk. De laatste jaren is steeds meer van het contact tussen bedrijven en prospects overgeschakeld van indirect naar direct. We doen steeds meer online. Hiermee wordt makkelijker de indruk gewekt dat je elkaar al goed kent. Wanneer er vervolgens een erg formele communicatie plaatsvindt, dan zorgt dit voor een grotere afstand tussen bedrijf en prospect. Maak de communicatie zo persoonlijk als gepast is.

Nee is nee

Bedenk je altijd dat je niet van iedere prospect een betalende klant kunt maken. Wanneer er totaal geen interesse bestaat, dan is het niet de moeite waard om er toch veel tijd in te blijven steken. Social selling kent ook grenzen. Nee is nee. Blijf je contact zoeken met iemand die totaal niet geïnteresseerd is, dan stoot je af en zorg je in het slechtste geval voor negatieve beoordelingen op social media.

Onderhoud contact

Contact leggen door middel van social media is belangrijk. Dit contact vervolgens onderhouden is nog veel belangrijker als je daadwerkelijk langdurige en sterke zakenrelaties wilt opbouwen. Dit gaat nu eenmaal niet vanzelf. Onderhoud contact en blijf goede aandacht houden voor je zakelijke contacten.

Kom beloften na

Maak je afspraken met iemand? Zorg er dan altijd voor dat je deze echt nakomt. Beloof je in de morgen te bellen? Wacht dan niet tot de middag. Dit gaat ten koste van het opbouwen van een goede onderlinge band. Je bent niet de enige die actief is in social selling. Je moet je concurrentie altijd een stap voor blijven. Dit doe je onder meer door je goed te houden aan de afspraken die je maakt.

Soldit! helpt je verder

Wil jij aan de slag met social selling om je klantenbestand te laten groeien met sterke, goede en langdurige zakenrelaties? Soldit! helpt jou om je bedrijf te laten ontwikkelen en groeien. Neem gerust eens contact op voor meer informatie of advies.

Samen maken we verkopen veel leuker!!

Heb je vragen? Bel of mail ons kantoor: 085-9022033

Of mij persoonlijk op:

06 5354 8109  of jeroen@soldit.nl

Veel succes!

Jeroen Veenstra

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Reactie toevoegen

Reacties worden na verzenden mogelijk niet direct getoond. Na goedkeuring door een beheerder verschijnt uw reactie.
Categorieën

 

Geïnspireerd geraakt door deze blog? Neem dan contact op met ons, samen zetten we met jou woorden om in daden!

Zullen we kennismaken?