Blog schrijven: bereik je doelgroep succesvol

Ben je op zoek naar doeltreffende, kostenefficiënte manieren om meer potentiële klanten te bereiken, dan is een blog schrijven zeker geschikt voor jou. Hierbij vertellen wij je graag waar je op moet letten wanneer je een blog gaat schrijven. Houd rekening met deze tips en je zult je kansen op succes vergroten.
Prijs aanvragen

 

Waarom zou je een blog schrijven?

Er zijn veel redenen te noemen waarom een blog schrijven een goede investering is. Ten eerste omdat de financiële investering nihil is. Om een blog te verzorgen, heb je alleen tijd nodig (en natuurlijk iemand die hierin bedreven is). Blogs zijn de perfecte manier om dieper in te gaan op je bedrijf, expertise, producten of diensten. Elke blog die je schrijft, wordt door de zoekmachine geïndexeerd en vergroot de kans om gevonden te worden door jouw doelgroep.

 

Waar je op moet letten

Een blog schrijven is iets dat iedereen in principe kan doen, maar er zijn wel bepaalde ongeschreven regels die het succes van je blog bepalen. Allereerst is er de lengte. Een blog moet nooit te summier zijn. Een blog van 200 woorden bijvoorbeeld, zal in de basis niet heel goed geïndexeerd worden door de zoekmachine. Om een relevant verhaal te houden (en duidelijk aan te geven wat het hoofdonderwerp is van je blog), zul je meer woorden nodig hebben. Te lange blogs zijn vaak ook niet aan te raden. Is je tekst te lang, dan zullen mensen afhaken. Blogs werken het beste als ze to the point zijn en de aandacht van het publiek weten vast te houden.

Het is natuurlijk belangrijk om te weten waar je over gaat bloggen. Zorg dat de onderwerpen in lijn zijn met de rest van jouw website. Met andere woorden: ze moeten passen bij jou als ondernemer, bedrijf of organisatie. Met blogs kun je perfect mensen informeren over zaken die relevant zijn voor jou en voor hen. Houd jij je hieraan, dan zul je merken dat je blogs hét podium zijn om uit te wijden over zaken waar op je homepage en landingspagina’s geen ruimte voor is.

De vraag die jij je voor het schrijven van elke blog dient te stellen, is: is dit interessant voor lezers? Wanneer je schrijft over onderwerpen waar bijvoorbeeld niemand op zoekt, of die voor slechts een fractie van de doelgroep interessant zijn, maak je wellicht een verkeerde keuze.

 

Blog schrijven & seo

Net als voor alle andere pagina’s op je website, geldt dat blogs goed geoptimaliseerd moeten zijn voor de zoekmachine. Is de seo goed voor elkaar, dan zal je blog beter vindbaar zijn. Denk aan zaken als de juiste keywords, goed gebruik van titels en tags, een goede meta description, ondersteunende afbeeldingen, etc. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat je blogs ook op smartphones en andere devices goed leesbaar zijn.

 

Wij kunnen jouw blog schrijven

Zoek jij een partij die kan zorgen voor effectieve blogs tegen scherpe kosten? Neem dan contact met ons op. Wij vergroten jouw bereik en conversie met blogs die scoren in de zoekmachine. Vraag een vrijblijvende offerte aan om te ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen.
Prijs aanvragen

Blog schrijven

Download hier onze whitepapers
Stuur mij:

Content marketing voor de B2B markt
Alles wat jij wil weten over Social Selling