Werk aan je bedrijf in plaats van erin tijdens de vakantietijd

Werk aan je bedrijf in plaats van erin tijdens de vakantietijd Gepubliceerd op 9 juli 2019

Midden in de vakantietijd lijkt het wel of alle bedrijven stilstaan, iedereen op vakantie is en alles moet wachten tot ‘na de vakantie’. Hoewel niemand twee maanden op vakantie is, ook jouw klanten niet, lijkt het of je bedrijf stilstaat. Herken je dat? En hoe vul jij je tijd?
De zomerperiode is een prachtig moment om aan je bedrijf te werken. Wat ik daarmee bedoel? Het is een moment voor reflectie. Om te kijken naar hoe het gaat in je bedrijf. Want daar heb je nu meer tijd voor dan over een tijdje, als iedereen weer  ‘vol’ aan de slag is. 

 

Werk aan je bedrijf: stel vragen

Als je kijkt naar je bedrijf, wat valt je dan vooral op over de afgelopen maanden? Stel jezelf een (een aantal van) deze vragen:

 • Hoe was de afgelopen tijd? Hoe loopt je bedrijf. Wat gaat er lekker? Wat loopt niet zo goed?
 • Ben je nog blij met je bedrijf?
 • En met je klanten? Wie zijn je klanten nu en hoeveel zijn het er? En past dat bij jou en bij je bedrijf?
 • Wat bied je je klanten aan?
 • Past dat nog bij jou? 
 • Wat wil jij? Het is jóuw bedrijf!  
 • Loop je een beetje ‘op schema’ met je omzet? 

Kortom: wat is de stand van zaken op dit moment? 

 

Tips

Nog een paar tips die een bijdrage kunnen zijn als je AAN je bedrijf werkt.

 1. Neem er rustig de tijd voor. Je hoeft er niet in een ochtend klaar mee te zijn. Of middag. Kom er later weer bij terug.
 2. Kies een moment op de dag waarop jij het meest creatief bent. Of het meeste gedaan krijgt. Is dat in de ochtend, of meer in de middag of zelfs ‘s avonds?
 3. Ga naar een hele andere plek, dan waar je normaal gesproken werkt. Op die andere plek kan je creativiteit gemakkelijker stromen. Je vaste werkplek kan je in je ‘automatische werk-stand’ zetten. Dat wil je op dit moment liever niet. Je bent nu niet aan het werk voor je klanten, maar werkt aan je bedrijf.  Een andere omgeving kan je dan inspireren en verrassen.
  Die andere plek zorgt ook voor een fysieke afstand, wat het makkelijker maakt om van een afstandje naar je bedrijf te kijken. 
 4. Merk de inspiratie op die het werken aan je bedrijf teweegbrengt. Naast de tijd die je voor je reflectie apart zet, kan de inspiratie op de meest bijzondere momenten ineens  ‘toeslaan’. schrijf alle ideeën op. hoe raar ze ook lijken, en op welk moment ze je ook te binnen schieten. noteer het. Op een later moment kun je dan kijken OF je er iets mee gaat doen. 

 

Het resultaat?

Wat is dan het resultaat van AAN je bedrijf werken? Je weet weer wat je belangrijk  vindt in je bedrijf. Wat je doet en vooral voor wie. Iets waar je in de waan van de dag vaak geen tijd voor neemt. De antwoorden neem je ook mee in je planning voor de rest van het jaar. Daar gaat ons blog over een paar weken over. Want natuurlijk is het mooi om te weten waar je nu staat. De vraag hoe nu verder is minstens zo belangrijk. Daarover later dus meer.

Samen maken we verkopen leuker!

Jeroen Veenstra
Jeroen Veenstra

 

Heb je een vraag dan mag je mij altijd persoonlijk mailen of bellen.

jeroen@soldit.nl  | 06-53548109

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Reactie toevoegen

Reacties worden na verzenden mogelijk niet direct getoond. Na goedkeuring door een beheerder verschijnt uw reactie.
Categorieën

 

Geïnspireerd geraakt door deze blog? Neem dan contact op met ons, samen zetten we met jou woorden om in daden!

Zullen we kennismaken?