Contentkalender

Zit jij vaak verlegen om onderwerpen voor je social media posts? Heb je geen idee waarover je kunt bloggen? Slaat de onrust toe als je een blog moet publiceren maar de inspiratie om te schrijven ver te zoeken is? Dan is een contentkalender voor jou een goede oplossing.

Wij helpen je graag bij het creëren van een contentkalender die je helpt om steeds weer ideeën te hebben voor blogs of social media posts.

Wat is een contentkalender?

Een contentkalender is een overzicht van onderwerpen die je kunt gebruiken voor je berichten. Je kunt er data bij zetten, waardoor steeds duidelijk is op welke datum je een blog of bericht gaat posten.

Heel in het kort is het dus een combinatie van data en onderwerpen, zodat je al (ver) van tevoren kunt zien wanneer en waarover er een bericht of blog moet komen.

Het gemak van een contentkalender

Een contentkalender maakt het makkelijker om steeds een post of bericht te maken, schrijven of creëren. De vorm waarin je de content maakt hangt af van jouw voorkeur en die van je doelgroep. Schrijf je een blog, maak je liever een plaatje met een hele korte uitleg of misschien liever een video. Of wissel je het af? Dat is aan jou.

Het gemak van een contentkalender zit ‘m in het vooraf nadenken over onderwerpen en die vastleggen in een document. Op het moment dat je dan een blog of post gaat maken, weet je het onderwerp waarover het moet gaan. Dat geeft houvast bij het creëren en duidelijkheid voor jou.

Een ander voordeel is dat je vooruit kunt werken. Stel dat je een blog aan het schrijven bent en het gaat je makkelijk af. Je zit lekker in de schrijfmodus. Zorg dan dat je nog verder kunt schrijven aan een ander bericht of blog, over een onderwerp dat later in je contentkalender staat. Zo maak je gebruik van je schrijfinspiratie, en heb je in een keer meerdere teksten gemaakt.

Contentkalender maken?

Voortaan gestructureerd en gefocust aan content werken en nooit meer verlegen om onderwerpen?

Eén keer per jaar zetten we een contentkalender voor je op. Hierna kun je zelf content creëren, of het aan ons overlaten door één van onze content abonnementen af te nemen.

Wat kost dat?

contentkalender

Download hier onze whitepapers!
Stuur mij:

Content marketing voor de B2B markt
Alles wat jij wil weten over Social Selling