Hoger in de Google ranking komen

Trekt jouw website onvoldoende bezoekers? Dan wil je waarschijnlijk hoger in de Google ranking komen. Verkeer uit zoekmachines is voor de meeste websites de voornaamste bron van verkeer. Het is dus logisch dat je hier goed wilt scoren, maar hoe zorg je hiervoor? Om te weten hoe je hoger in de ranking komt, zul je eerst moeten weten hoe de zoekmachine precies werkt.Doe de website scan

 

Dit is hoe de zoekmachine werkt


Zoekmachines, ook die van Google, struinen non stop het internet af op zoek naar nieuwe websites en nieuwe content. Zodra ze iets nieuws hebben gevonden, gaat de spider (een bot die de webpagina’s “leest”) “crawlen”: dat wil zeggen dat deze alle content op jouw website gaat analyseren om deze vervolgens te kunnen indexeren. Dit gebeurt overigens niet alleen bij nieuwe websites: ook bestaande websites worden regelmatig bezocht door de spider om te kijken of er nieuwe content is.

 

Wordt jouw website wel goed geïndexeerd?


Wil je hoger in de Google ranking komen, dan is de eerste stap controleren of jouw website wel goed wordt geïndexeerd. Heeft de Google bot toegang tot jouw website? Worden alle pagina’s gevonden en correct gelezen? Als dit namelijk niet zo is, zul je nooit een goede ranking behalen. Zorg altijd voor een goede sitemap. Een sitemap is een bestand met hierin als het ware een plattegrond van jouw site. De Google bot zal altijd op zoek gaan naar de sitemap en deze gebruiken om zijn weg te vinden. Zorg ervoor dat alle pagina’s zijn opgenomen in de sitemap, zodat de bot deze allemaal kan crawlen.

 

Zijn er zaken waarvoor je wordt gestraft?


Google is streng. Voldoet jouw website niet aan enkele belangrijke eisen die Google stelt, of is deze zelfs in strijd met deze eisen, dan gaat een goede score niet lukken. Wil je hoger in de Google ranking komen, dan zul je Google moeten “pleasen” zonder dat je hiervoor geforceerd je best doet. Dit begint met het voorkomen van fouten die de zoekmachine afstraft. Cloaking is bijvoorbeeld zo’n fout die ongemerkt vaak gemaakt wordt. Cloaking wil zeggen dat de bezoeker een andere website te zien krijgt dan de zoekmachine. Soms ligt hier een technisch probleem aan ten grondslag en heb je dit niet eens door. Het is echter funest voor je ranking.

 

Hoe zit het met je seo?


Heb je jouw seo goed aangepakt? Seo is namelijk dé manier om hoger in de Google ranking te komen. Goede seo vertelt Google niet alleen waar je website over gaat (en dus hoe mensen deze zouden moeten vinden), maar bewijst ook direct dat je relevant bent. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit tal van specialistische onderdelen, die zowel technisch als inhoudelijk van aard zijn. Je website moet zijn ingericht op een manier die Google weet te waarderen. De content op je website dient aan te sluiten op de informatie die de site Google verstrekt. Blijkt uit jouw metadata bijvoorbeeld dat je een accountant bent, dan verwacht Google ook dat de inhoud van jouw website hierop aansluit, met relevante pagina’s en artikelen.

Wil je weten of jouw website goed scoort op het gebied van seo en wat je kunt doen om je positie in Google te verbeteren?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Of doe de website scan.

Wij vertellen het je graag. Wij helpen je hoger in de Google ranking komen.
Doe de website scan

Hoger in de Google ranking komen

Download hier meer informatie
Stuur mij:

Content marketing voor de B2B markt
Alles wat jij wil weten over Social Selling