Goolge gaat niet op vakantie – SEO in de zomer

Goolge gaat niet op vakantie – SEO in de zomer Gepubliceerd op 23 juli 2019

In de vakantieperiode lijkt het misschien of je niemand kunt bereiken. Of iedereen op vakantie is. Voor een deel klopt dat waarschijnlijk ook wel. Maar om nou te zeggen dat je helemaal niets, geen blogs of posts, hoeft te plaatsen tijdens de zomer… Google gaat niet op vakantie… dus hoe werkt SEO in de zomer?

 

Bloggen en posts in de zomer

Juist in de zomer zijn blogs en posts een bijdrage voor je klant en voor je bedrijf. Google gaat niet op vakantie. SEO blijft dus gewoon werken. Zelfs al lig jij op het strand of ben je lekker actief tijdens je vakantie. 

SEO werkt altijd. En JUIST tijdens de vakantie, als je wat meer tijd hebt om rustig te zoeken. Te lezen wat Google voor je gevonden heeft. Wat minder gehaast bent en dus meer tijd neemt voor je zoektocht. Juist op dat moment is het dus waardevol voor jouw potentiële klant als jij waardevolle informatie deelt. Als hij jouw blog tegenkomt in zijn zoektocht. Omdat jij als expert je kennis blijft delen. Google beloont het nog steeds als je regelmatig nieuwe content op je site plaatst. Als dat dus doorloopt in de zomerperiode, heb je bij Google een streepje voor op de bedrijven die dat niet doen. 

 

Houd het behapbaar

Een paar tips voor SEO in de zomer.

 1. Heb je tot nu toe niet zoveel aandacht gehad voor SEO? Heb je nu juist tijd om SEO in te stellen voor je blogs en de pagina’s op je site? 
 2. Zorg dat er regelmatig een blog online komt en hou het tegelijkertijd behapbaar. Je kunt er bijvoorbeeld wel voor kiezen om wat minder vaak te bloggen.
  De regelmaat zorgt voor herkenbaarheid en houvast. Voor je klant én voor jou. 
 3. Stel je SEO in voor ieder blog. Op welke zoekterm wil je met dit blog gevonden worden? Stel je SEO daarop in. Een handig hulpmiddel voor WordPress websites is de yoast plugin.  
 4. Houd het behapbaar:
  – Schrijf wat kortere berichten en blogs dan je ‘normaal’ doet.
  – Kijk of je wat luchtiger onderwerpen kunt gebruiken.
  – Kijk of je een wat ouder blog kunt hergebruiken. Vul het aan. Actualiseer de inhoud. Voeg jouw interpretatie van dit moment toe. En klaar. Weer een blog af. 

 

Google gaat niet op vakantie

Het voordeel van SEO  tijdens de vakantieperiode is dat Google jouw website blijft vinden. Dat helpt om hoger in de zoekresultaten te eindigen. Daar profiteer je ook op lange termijn van. Want die pagina of dat blog blijft vindbaar zolang het op je website staat. Bovendien blijf je je klant van relevante informatie voorzien, wat jouw expertstatus verder doet groeien. In de zomervakantie besteed je je tijd online vaak wat anders dan normaal. Dat doet je klant ook. Die heeft ook wat meer tijd om zich te verdiepen in een onderwerp en je blogs te lezen. Wat nou als jouw content bijdraagt aan zijn zoektocht? Bij wie komt hij dan ná de vakantie? Juist!

Google gaat niet op vakantie. Hoe doe jij er je voordeel mee?

Samen maken we verkopen leuker!

Jeroen Veenstra
Jeroen Veenstra

 

Heb je een vraag dan mag je mij altijd persoonlijk mailen of bellen.

jeroen@soldit.nl  | 06-53548109

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Reactie toevoegen

Reacties worden na verzenden mogelijk niet direct getoond. Na goedkeuring door een beheerder verschijnt uw reactie.
Categorieën

 

Geïnspireerd geraakt door deze blog? Neem dan contact op met ons, samen zetten we met jou woorden om in daden!

Zullen we kennismaken?