Meer nieuwe klanten door een hoge positie in Google

Meer nieuwe klanten door een hoge positie in Google Gepubliceerd op 18 oktober 2018

Voor elk bedrijf is het tegenwoordig van cruciaal belang om op een zo efficiënt mogelijke manier de juiste doelgroep voor hun diensten of producten te kunnen bereiken. Dit is wellicht meteen ook de grootste uitdaging waar elke ondernemer mee wordt geconfronteerd. Hoe kan je er namelijk voor zorgen dat jouw (online) business niet zozeer over kwantitatieve, maar wel over kwalitatieve, nieuwe klanten komt te beschikken?

Misschien wel dé belangrijkste factor om rekening mee te houden voor wat het realiseren van een optimalere acquisitie betreft is de manier waarop je jouw bedrijf gaat profileren op het internet. Een hoge positie in zoekmachines kan er bijvoorbeeld reeds voor zorgen dat er sprake is van een continue toestroom van kwalitatieve, nieuwe klanten die precies op zoek zijn naar datgene wat jouw bedrijf hen te bieden heeft!

Het enorme marktaandeel van Google in Nederland

De manier waarop mensen op zoek gaan naar een bedrijf is door de jaren heen aanzienlijk veranderd. Meer dan 60 procent van jouw potentiële, nieuwe klanten begint hun zoektocht naar een geschikt bedrijf om diensten of producten bij af te nemen met een zoekopdracht in de zoekmachine Google. Ondanks het feit dat er ook nog andere zoekmachines bestaan beschikt Google in Nederland over een marktaandeel van 90 procent. Een hoge positie claimen in de zoekresultaten van deze zoekmachine lijkt dan ook een absolute must te zijn wanneer jij graag een zo optimaal mogelijke leadgeneratie wil realiseren voor jouw (online) business.

Het belang van een notering op de eerste pagina in Google

Bedrijven die willen kunnen rekenen op de best mogelijke acquisitie resultaten via het internet doen er tegenwoordig alles aan om de meest optimale posities te claimen in de zoekresultaten in de zoekmachine Google. Het is namelijk niet zomaar van belang dat jouw bedrijfswebsite wordt geïndexeerd, het is vooral de positie die je weet in te nemen die een bepaalde impact zal hebben op het aantal nieuwe klanten die je zal weten te verwerven.

Meer nieuwe klanten door een hoge positie in Google

Onderzoeken die werden uitgevoerd hebben zeer duidelijke resultaten voortgebracht. Zo werd er vaak in het bijzonder gekeken naar de gemiddelde leadgeneratie die kon worden gerealiseerd op basis van de positie in de zoekresultaten in Google. Daaruit bleek dat er voor de eerste positie een doorklikpercentage van toepassing was van gemiddeld 24,78 procent. Voor een website op de tweede positie daalde het doorklikpercentage reeds met bijna de helft, namelijk naar slechts 12,91 procent. Bij de derde positie daalde het doorklikpercentage vervolgens reeds naar amper 9,03 procent om daarna alleen maar nog verder weg te zakken. Staat jouw website op de tiende plaats op de belangrijkste zoekresultaten? Dan bedraagt de kans dat je daardoor meer klanten gaat aantrekken nog slechts 1,32 procent.

Bovenstaande cijfers geven duidelijk aan dat een zo hoog mogelijke positie in Google in de belangrijkste zoekresultaten voor jouw bedrijf werkelijk van cruciaal belang is om een zo optimaal mogelijk leadgeneratie te kunnen garanderen. Wil jij ook stelselmatig nieuwe klanten aantrekken voor jouw bedrijf? Dan mag het duidelijk zijn dat het willen bereiken van de hoogst mogelijke posities in de belangrijkste zoekresultaten voor jou altijd een streefdoel moet zijn!

NIEUWE KLANTEN DOOR SOCIAL MEDIA_ VOLG ONZE GRATIS EMAIL TRAINING!

Houd er echter rekening mee dat het bereiken van de eerste pagina in Google op bepaalde zoekwoorden een flinke investering vragen, in zowel tijd als financiële middelen. En zelfs is succes niet gegarandeerd. Hoewel (bijna) alle scoringscriteria voor een top-10 notering door de website eigenaar te beïnvloeden zijn, hebben de zoekmachines nog altijd de touwtjes in handen en bepalen zij jouw posities.

Wil je weten hoe we jouw bedrijf hoger in Google krijgen?

Soldit! helpt jouw bedrijf hoger in Google te komen. We hebben diverse tacktieken en strategieën om je hiermee te helpen.  Wil jij precies weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

Heb je vragen? Bel of mail ons kantoor: 085-9022033

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Reactie toevoegen

Reacties worden na verzenden mogelijk niet direct getoond. Na goedkeuring door een beheerder verschijnt uw reactie.
Categorieën

 

Geïnspireerd geraakt door deze blog? Neem dan contact op met ons, samen zetten we met jou woorden om in daden!

Zullen we kennismaken?