Hoger in de Google ranking komen

Goede landingspagina’s kunnen je een hoop brengen. Ze zorgen voor meer verkeer, relevanter verkeer en daarmee een hogere conversie en meer sales en omzet. Maar hoe zorg je nu voor een goede landingspagina? Wij geven je de volgende landingspagina tips zodat je optimaal kunt scoren. Ook jouw bedrijf, producten of diensten lenen zich zeer waarschijnlijk goed voor het vermarkten middels landingspagina’s.
Prijs aanvragen

 

De belangrijkste van de landingspagina tips: doe goed onderzoek

Er zijn zeer veel landingspagina tips die wij kunnen geven, maar alle tips zijn nutteloos zonder de eerste en dat is: doe goed onderzoek. Een landingspagina is zeer specifiek. Dat geeft de pagina een “hit or miss” karakter. Doe je het goed, dan kun je zeer veel relevante bezoekers aantrekken. Zit je er echter naast, dan kan alle moeite voor niets zijn geweest.

Alles valt of staat met het hanteren van de juiste termen op basis waarvan de pagina wordt ingericht en geoptimaliseerd. De juiste termen zijn relevant voor jouw pagina, kennen een groot zoekvolume en hebben idealiter niet al te veel concurrentie, al is dat laatste bijna niet meer mogelijk. Optimaliseer je op een verkeerde term, bijvoorbeeld eentje die niet relevant is of waar bijna niemand op zoekt, dan creëer je misschien een technisch perfecte landingspagina, maar zul je of irrelevant verkeer of geen verkeer trekken. Dat is verspilde moeite.

Doe daarom ook altijd goed onderzoek. Kijk welke termen bij jouw site passen en kies een relevant onderwerp (met een duidelijke hoofdterm en enkele subtermen) voor je landingspagina.

 

Blijf on topic

De verleiding is groot om op een landingspagina toch nog over heel veel verschillende facetten te praten. Blijf on topic. Houd in gedachten dat hoe “smaller” en landingspagina qua onderwerpen is, hoe beter deze geoptimaliseerd kan worden voor een specifiek onderwerp. Dat brengt ons op het volgende punt:

 

Geef elk hoofdonderwerp een eigen landingspagina


Bied je meerdere producten of diensten aan, geef dan elke productgroep of elke soort dienst een eigen landingspagina. Op algemene pagina’s zoals “diensten” of “over ons” heb je alle ruimte om samenvattingen te maken en een totaalbeeld te schetsen. Op een landingspagina heb je het specifiek over de gekozen dienst of het gekozen product.

 

Houd rekening met de seo regels


Het is te kort door de bocht om te denken dat je er al bent met de bovenstaande landingspagina tips. De algemene seo regels gelden natuurlijk ook voor landingspagina’s. Zorg dat je deze in acht neemt. Dit betekent dat je zaken als plagiaat/duplicate content moet voorkomen, de pagina snel moet laden, je op correcte wijze gebruik moet maken van titels, koppen en metadata en dat je de pagina verder kunt optimaliseren met afbeeldingen inclusief goede alt-beschrijvingen.

 

Hulp nodig met landingspagina’s?


Met deze landingspagina tips kun je een goed begin maken, maar heb je meer hulp nodig bij het maken van landingspagina’s, neem dan contact met ons op.

Tegen zeer scherpe tarieven kunnen wij ervoor zorgen dat je perfecte landingspagina’s krijgt waarmee je meer bezoekers gaat trekken en zult profiteren van een hogere conversie met alle bijbehorende voordelen. We werken met marketing abonnementen tegen vaste lage prijzen.
Prijs aanvragen

 

Landingspagina tips

Meer informatie? Download hier:
Stuur mij:

Content marketing voor de B2B markt
Alles wat jij wil weten over Social Selling