Linkbuilding

Met linkbuilding zorg je ervoor dat Google jouw website beter kan vinden. Dat is belangrijk, omdat je dan hoger in de zoekresultaten terecht komt.

De juiste manier van linkbuilding zorgt voor een hoge ranking in Goolge en daarmee voor meer bezoekers op je website. En meer bezoekers betekent meer potentiële klanten.

Natuurlijke of onnatuurlijke links

Er zijn verschillende manieren om meer externe links op en vooral naar je website te krijgen. Sommige hebben niet zo’n goede naam, zoals het ‘kopen’ van links. Je verkrijgt dan een hele lading links naar je website, eigenlijk alleen maar om de links. Google heeft dat tegenwoordig door.

 

Het huidige algoritme van Goolge kan zien of een link op een natuurlijke manier is gelegd, of dat er een truck is uitgehaald om de links te verzamelen. Google beloont nu ook de natuurlijke links, en bestraft de onnatuurlijke. De kwaliteit van de natuurlijke links is veel hoger dan die onnatuurlijke links.

Voorheen werkte het kopen van heel veel externe links dus wel, terwijl dat nu een averechts effect heeft op de vindbaarheid van je website.

Hoe zorg je voor meer natuurlijke externe links

De beste manier om veel natuurlijke externe links te krijgen is te zorgen voor ijzersterke content. Content die anderen willen delen. En waar zij naar willen verwijzen op hun website. Zorg ook hierbij dus dat je de expert van je vakgebied bent, zodat mensen wel ‘moeten’ linken naar jouw informatie.

Hoe meer websites naar jouw site linken, hoe meer Google jou als die expert gaat zien en jouw site hoger in de zoekresultaten laat komen.

Andersom kan jij op jouw website ook linken naar externe websites. Plaats links naar websites die jouw potentiële klant verder helpen en die jij belangrijk vind om te delen met je bezoeker.

Linkbuilding in het kort

  • Linkbuilding zorgt er dus voor dat een website beter vindbaar wordt.
  • Voldoende externe links zorgen ervoor een groot deel voor dat een website hoger in de zoekresultaten van Goolge belandt.
  • IJzersterke content is de beste manier om op een natuurlijke manier links van andere sites naar jouw website te krijgen.
  • Google beloont deze ‘natuurlijk’ verkregen links met een hogere notering in de zoekresultaten.

Wij helpen je graag om je website op deze manier nog beter vindbaar te maken.

Wat kost dat?

linkbuilding

Download hier onze whitepapers!
Stuur mij:

Content marketing voor de B2B markt
Alles wat jij wil weten over Social Selling