Bedrijfsvideo’s: trend of blijvertje?

Bedrijfsvideo’s: trend of blijvertje? Gepubliceerd op 8 juni 2018

Bedrijfsvideo’s zijn nu helemaal ‘hot’. In 2017 kregen we ineens te maken met een echte trend.. Er verschenen ineens overal bedrijfsvideo’s, voornamelijk op social media. De vraag is nu natuurlijk of de bedrijfsvideo’s niets meer dan een trend zijn of dat we het hier toch hebben over een ‘blijvertje’. Soldit! heeft voor je uitgezocht of je als bedrijf nu wel of niet voor de camera moet verschijnen.

Wat zegt Google over bedrijfsvideo’s?

Ieder jaar laat Google, de zoekmachine waar we het toch allemaal van moeten hebben, weten waar we rekening mee moeten houden. In de meest verse aandachtspunten, namelijk de punten voor 2018, zien we dat er veel aandacht besteed moet worden aan visuele content. Google merkt dat visuele content beter scoort dan tekstuele content. Betekent dit dat je geschreven content moet laten vallen uit je marketingplan? Nee, zeker niet! Ook deze vorm van content staat nog altijd hoog op de lijst. Wel is het aan te raden om naast het publiceren van bijvoorbeeld blogs, referentverhalen en whitepapers ook aandacht te besteden aan het online plaatsen van onder meer infographics, foto’s en video’s.

Wanneer zijn bedrijfsvideo’s geschikt?

Het maakt eigenlijk niet uit of je nu een groot of klein bedrijf hebt, of je nu al online veel actief bent of eigenlijk nog helemaal niet; een bedrijfsvideo is altijd geschikt. Hier zit wel een belangrijke ‘maar’ aan vast. Ieder bedrijf kan voordeel halen uit een bedrijfsvideo, maar niet iedereen is geschikt om met de neus voor de camera te staan. Voel je je erg ongemakkelijk voor de camera? Dan is het niet aan te raden om zelf een bedrijfsvideo te maken. Oefen eerst tot je je wel goed voelt op beeld of laat het maken van de bedrijfsvideo aan iemand anders over. Als prospects en klanten een wat ‘houterig’ en nerveus iemand zien verschijnen in een bedrijfsvideo, dan is dit over het algemeen geen reclame.

Zakelijk wordt persoonlijk

Zakelijke communicatie is anno 2018 zeker niet meer wat het tien jaar geleden was. In een relatief korte tijd zijn we overgestapt van formeel naar informeel zakelijk. We houden het netjes, maar we spreken makkelijker aan met ‘jij’ en doen ook niet moeilijk over wat humor in het contact met klanten. Tegenwoordig willen consumenten weten met wie ze zaken doen en niet met wat voor bedrijf. Je moet het dus persoonlijk maken. Dit doe je eigenlijk het best met een bedrijfsvideo. Je kunt jezelf letterlijk laten zien aan prospects en klanten, waardoor je als vanzelf dichter bij hen komt te staan. Dit levert je voordeel op, ook voor de toekomst. Je kunt namelijk winst blijven behalen uit een bedrijfsvideo zo lang deze online staat. Ook dit geeft aan dat we nog lang niet klaar zijn met bedrijfsvideo’s.

Een bedrijfsvideo laten maken

De bedrijfsvideo is zeker een blijvertje! Je kunt veel voordeel halen uit een goede bedrijfsvideo, maar dan moet de video wel goed in elkaar steken. Wil jij het maken van een bedrijfsvideo uitbesteden aan een ervaren partij? Dan staat Soldit! voor je klaar. Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie, advies of om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Reactie toevoegen

Reacties worden na verzenden mogelijk niet direct getoond. Na goedkeuring door een beheerder verschijnt uw reactie.
Categorieën

 

Geïnspireerd geraakt door deze blog? Neem dan contact op met ons, samen zetten we met jou woorden om in daden!

Zullen we kennismaken?