Waarom een website hebben niet voldoende is…

Waarom een website hebben niet voldoende is… Gepubliceerd op 30 oktober 2018

Met regelmaat gaan wij in gesprek over online marketing met professionals uit diverse branches. We hebben het dan echt over partijen die zich toch wel dé experts binnen hun vakgebied mogen noemen. Je zou dan denken dat deze bedrijven alles helemaal voor elkaar hebben. Het gaat hen immers voor de wind, dus dat zal wel zo blijven… Toch? Niet helemaal waar! Wat nu als wij je vertellen dat een aardig aantal van deze ondernemingen zich totaal niet bezighoudt met online marketing? Dat verandert de zaak, niet waar?

 

“We hebben een website, dus..”

Veel bedrijven denken dat het hebben van een website voldoende is om in de huidige, online maatschappij mee te kunnen blijven draaien. “We hebben een website, dus mensen kunnen ons vinden op internet”. Dit horen wij regelmatig. Wanneer wij dan vragen of het bedrijf ook op social media te vinden is, of klanten via internet contact op kunnen nemen of dat er online een bestelling kan worden geplaatst, dan worden wij wel eens aangekeken alsof men water ziet branden.. “Hoezo? We hebben toch een website!”

 

Waar zit nu precies de denkfout?

Eigenlijk is het geen enkele denkfout die benoemd kan worden. Het gaat om een verkeerd denkproces dat meerdere onderdelen bevat. Op de eerste plaats is het zo dat steeds minder klanten bereid zijn om tijd in de agenda vrij te maken voor een gesprek met een vertegenwoordiger, een verkoper of een accountmanager. Het kan bij de concurrent online – en dus vele malen sneller – dus waarom blijven bij een bedrijf dat geen online service biedt?

Daarnaast zijn er steeds meer mensen die eerst zoeken naar meer informatie, adviezen of tips. Door die zoektocht komen ze uiteindelijk bij een bedrijf terecht. Als je een zogenaamde ‘stilstaande’ website hebt, ook wel een statische website, dan loop je al deze klanten mis. Door een actief blog te realiseren weet je deze klanten wel aan te trekken. Online recensies spelen voor klanten ook een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een bedrijf om zaken mee te doen. Deze online beoordelingen worden veelal verzameld op social media. Ben je hier niet aanwezig? Dan loop je ook een flinke doelgroep mis!

 

Je kunt niet meer zonder online marketing

Online marketing is een must voor alle bedrijven. Met enkel een statische website red je het niet meer. Hier zijn er miljoenen van in Nederland! Je maakt er geen indruk mee en je haalt er al zeker niet de juiste klanten mee binnen. De wereld van online marketing verandert in een rap tempo en als bedrijf moet je meebewegen om succes te behalen én te behouden.

 

Online marketing via Soldit!

Soldit! heeft zich gespecialiseerd in online marketing en helpt jou om je klantenkring uit te breiden én je omzet te verhogen. Wij laten je niet alleen zien hoe online marketing voor jou werkt. We laten het je ervaren! Neem eens contact met ons op voor meer informatie of advies. Wij vertellen je graag meer over wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen als het gaat om gerichte online marketing.

Heb je vragen? Bel of mail ons kantoor: 085-9022033

Of mij persoonlijk op:

06 5354 8109  of jeroen@soldit.nl

Jeroen

Jeroen Veenstra

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Reactie toevoegen

Reacties worden na verzenden mogelijk niet direct getoond. Na goedkeuring door een beheerder verschijnt uw reactie.
Categorieën

 

Geïnspireerd geraakt door deze blog? Neem dan contact op met ons, samen zetten we met jou woorden om in daden!

Zullen we kennismaken?