Meer klanten werven

Meer klanten werven is iets wat elk bedrijf voor elkaar wil krijgen. De meeste bedrijven hebben hiervoor mensen in dienst of werken zelfs met complete afdelingen. Toch is dit iets dat je ook uit kunt besteden aan specialisten. In dit blog gaan wij in op de diverse manieren waarop meer klanten geworven kunnen worden en hoe wij jou kunnen helpen met het werven van meer klanten. Daarbij leggen wij de focus op online mogelijkheden die hun waarde inmiddels ruimschoots bewezen hebben.
Ik wil meer weten

Meer klanten werven is traditiegetrouw duur


Je diensten of producten aan meer klanten kunnen verkopen, is natuurlijk ontzettend waardevol. Dit succes komt echter niet zomaar aanwaaien. Het werven van nieuwe klanten is traditiegetrouw een dure aangelegenheid. Je hebt er veel gespecialiseerde mankracht voor nodig. Het kan soms een hoop tijd en moeite, en dus geld, kosten om een nieuwe klant binnen te halen. Uiteindelijk is dit dan wel de moeite waard, maar je dient altijd kritisch te blijven kijken naar de return on investment.

 

Is de traditionele manier nog wel optimaal?


Kijkend naar de traditionele manier van klantenwerving, kun jij je afvragen of dit nog wel de optimale manier is, gezien de moderne mogelijkheden die er zijn. Cold calling en cold visiting zijn twee manieren om nieuwe klanten te werven. Hierbij belt men of bezoekt men potentiële klanten zonder enige voorgeschiedenis. Hoewel deze methodes zeker resultaat kunnen hebben, blijft het vaak een gok. Het is heel goed mogelijk dat je zeer veel partijen moet benaderen alvorens er een toehapt.

Ook traditionele kanalen die worden gebruikt om meer klanten te werven, kennen hun beperkingen die alsmaar duidelijker worden. Met tv, radio, print en outdoor kun je prachtige campagnes maken en een hoop mensen bereiken, maar die zekerheid heb je nooit. Bovendien is moeilijk na te gaan hoeveel nieuwe klanten je hier uiteindelijk mee gewonnen hebt.

 

Nieuwe manieren, goede resultaten


Nu internet ook voor marketing in de meeste gevallen het primaire kanaal is geworden, kan het lonen om te kijken naar nieuwe manieren van klantenwerving die je op dit moment misschien nog niet gebruikt. Online is namelijk een hoop mogelijk: zoekmachine optimalisatie, zoekmachine marketing, leadgeneratie, social media marketing, bloggen, het maken van landingspagina’s, etc. Allemaal zijn dit manieren om meer klanten te werven die over het algemeen laagdrempelig en kostenefficiënt zijn.

Het grote voordeel van meer klanten werven met behulp van online tools, is dat alles meetbaar is. Je krijgt inzicht in waardevolle data die je helpt je uitingen te optimaliseren voor nog betere resultaten. Bovendien kunnen veel marketingactiviteiten worden geautomatiseerd. Marketing automation maakt online klantenwerving nog effectiever en nog beter betaalbaar.

 

Hulp bij het vinden van nieuwe klanten


Wil jij meer klanten werven en kun je hierbij advies en hulp gebruiken? Neem contact met ons op. Wij zijn zeer ervaren en bedreven in leadgeneratie en het vinden van meer klanten via online marketingtoepassingen.

Laat ons weten waar je naar op zoek bent en wij zullen zorgen voor een scherpe offerte en oplossingen die perfect aansluiten op je wensen en eisen.

Prijs aanvragen

 

Meer klanten werven

Download hier meer informatie
Stuur mij:

Content marketing voor de B2B markt
Alles wat jij wil weten over Social Selling