Uitstelgedrag bij het opvolgen van leads? Eat that frog! 

Uitstelgedrag bij het opvolgen van leads? Eat that frog!  Gepubliceerd op 12 november 2019

Ik ga zo…
Ik moet eerst…
Ik heb zo een afspraak.
Is het al zo laat? Nu kan ik echt niet meer bellen… 
Oftewel, heb jij ook last van uitstelgedrag bij het opvolgen van leads? 

 

Herken je dit, dat je aan het eind van de dag van alles hebt gedaan, behalve dat wat je echt zou moeten doen. Die leads opvolgen. De telefoon pakken. Het is zo spannend. Je weet dat het wel belangrijk is voor je bedrijf om nieuwe klanten te krijgen. Hoe kom je dan in actie en doe je wat er echt toe doet?  Hoe ga je jouw uitstelgedrag bij het leads opvolgen te lijf?

Begin eens met een prioriteitenlijstje. Wat zijn de belangrijkste taken vandaag. En wat is dan de grootste bijdrage aan je  bedrijf vandaag? Is dat echt het reorganiseren van je inbox? Of staan er nog informatieverzoeken van potentiële klanten in je inbox te wachten op een reactie? 

 

Welke stap is de grootste bijdrage? 

‘Welke stap kun je vandaag zetten om dichter bij je doel, die baan als tekstschrijver, te komen?’ vroeg mijn coach mij een paar jaar geleden. 

‘Ik kan stukjes schrijven, zodat ik daar beter in word,’ antwoordde ik. Lekker vaag… 

‘Is dat echt het allerbelangrijkste wat je vandaag kunt doen om je doel te bereiken?’
‘Nee, dat niet…’ Want een tekst schrijven is leuk, maar een kop koffie drinken met iemand  zou toch echt een veel grotere bijdrage zijn. Een groter netwerk en meer netwerkvaardigheden opleveren, kansen op een baan creëren…. Ik wist het wel, maar echt gaan dóen… en dus lag uitstelgedrag op de loer.  

 

Wat heeft mijn ervaring met jou te maken?  Als jij de hele dag druk bezig bent, maar je bedrijf groeit niet echt op de manier zoals jij zou willen… Als jij merkt dat je het lastig vindt om leads op te volgen, dan heb je waarschijnlijk iets aan mijn ervaring. Want zoals ik stappen moest zetten om werk te vinden, is het voor de groei van je bedrijf belangrijk om je potentiële klanten te benaderen. De telefoon te pakken. Hoe je daar ook tegenop ziet.  

 

Is je leads opvolgen het allerbelangrijkste?

Wat mij hielp is om dat ‘allerbelangrijkste’ van de dag te identificeren. Dat was vaak iets heel spannends. Ik leerde over ‘eat that frog’, en ja dat allerbelangrijkste was meestal een reusachtige ‘kikker’. Die ene taak die zo belangrijk is en jouw volledige aandacht nodig heeft. Maar zo spannend is.

Dus wat is de allerbelangrijkste actie die jou dichter bij de groei van je bedrijf brengt? Bij die hogere omzet. Bij die nieuwe klanten. En waar zie je dan het meest tegenop? Dát is jouw grootste kikker. Als je dit leest is het opvolgen van je leads waarschijnlijk een hele grote kikker. Klopt dat?  

 

Eat that frog

Het principe van ‘eat that frog’ is dat je die ene taak, de grootste kikker, dan als eerste taak van de dag afrondt. Afrondt , dus je stopt ook niet voor je helemaal klaar bent. Terwijl je jouw telefoon het liefste wilt ontwijken, toch bellen en die gesprekken aangaan. Zodat je daarna een hele grote vink kunt zetten op je to-do-lijst. Check! GEDAAN! 

Hoe zou het zijn om zo je leads op te volgen? Hoe trots kan je op jezelf zijn als je dat doet? En wat brengt dat voor de rest van de dag? Als je deze enorme kikker verorberd hebt, dan is het volgende op je to-do-lijst ‘zo’ gedaan? Toch? 

 

Zorg voor een stok achter de deur

Iemand vertellen dat je leads gaat opvolgen kan ook enorm helpen om echt in actie te komen. Ik wist dat mijn coach ging vragen naar de afspraak die ik zou gaan maken. Dat was voor mij een goede stok achter de deur. Vertel het dus aan iemand en vraag of ze je naar het resultaat willen vragen. Zo hou je jezelf ‘accountable’, zoals ze dat in het Engels zeggen. Het helpt vast om je uitstelgedrag te verslaan. 

Welke stap zet jij vandaag om die leads op te volgen die al zo’n tijd in jouw telefoon of inbox wachten op jouw reactie?

Is dat vandaag de allergrootste bijdrage aan jouw bedrijf?

 

Marije

Marije Hoogland

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Reactie toevoegen

Reacties worden na verzenden mogelijk niet direct getoond. Na goedkeuring door een beheerder verschijnt uw reactie.
Categorieën

 

Geïnspireerd geraakt door deze blog? Neem dan contact op met ons, samen zetten we met jou woorden om in daden!

Zullen we kennismaken?