5 dingen die je moet weten over social selling

5 dingen die je moet weten over social selling Gepubliceerd op 24 september 2018

Social selling is voor een deel van de bedrijven aan de orde van de dag, terwijl een ander deel van de bedrijven zich er nog helemaal niet op focust. Bedrijven kunnen zeker veel voordeel doen met social selling. Soldit! geeft je meer informatie over social selling, in de vorm van 5 zaken die je er zeker over zou moeten weten.

1 De leidraad voor B2B professionals

B2B professionals laten zich voor een heel groot deel leiden door de informatie die zij aantreffen op de sociale kanalen. Maar liefst driekwart van alle professionals in de B2B wereld neemt beslissingen op basis van wat zij zien op social media.

2 Een nog grotere leidraad voor B2C professionals

Onder de B2C professionals zijn de sociale kanalen nóg belangrijker bij het maken van beslissingen. In dit geval gaat het om bijna 85 procent van alle B2C specialisten die besluiten nemen op basis van de informatie die zij aantreffen op de diverse sociale kanalen.

3 Sneller een eerste verkoop

Met social selling wordt er veel sneller een verkoop gesloten met een lead dan wanneer er een andere manier wordt aangesproken om leads te genereren. In de praktijk is het zo dat leads 7 keer sneller worden omgezet in een langdurige en sterke zakenrelatie wanneer deze tot stand komen via social selling.

4 Verkoopquotum wordt makkelijker behaald

Maar liefst 83 procent van alle bedrijven die zich focussen op social selling behaalt het verkoopquotum makkelijker én sneller dan in de tijd voordat zij zich gingen richten op social media. De verkoopprofessionals zijn met social selling dus veel beter in staat om hun targets te halen, waardoor bedrijven meer verkopen en meer omzet realiseren.

5 Groei van de winst

Social selling laat de winst aantoonbaar groeien. Binnen bedrijven die zich focussen op social selling neemt de snelheid in de cyclustijd toe met gemiddeld 29 procent. De inkomsten stijgen met gemiddeld 12 tot 14 procent en uiteindelijk resulteert dit in een groei van de winst van gemiddeld 17 procent.

Tijd voor social selling!

Het is duidelijk dat veel bedrijven goed voordeel halen uit de activiteiten op het vlak van social selling. Toch is social selling niet iets waar je als bedrijf zomaar inspringt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Soldit! biedt hulp en ondersteuning op het gebied van social selling. Wij passen onze dienstverlening aan op wat jij nodig hebt. Wil jij hier meer over weten? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij informeren en adviseren je graag op vrijblijvende basis.

Samen maken we verkopen leuker!

Heb je vragen? Bel of mail ons kantoor: 085-9022033

Of mij persoonlijk op:

06 5354 8109  of jeroen@soldit.nl

Veel succes!

Jeroen Veenstra

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Reactie toevoegen

Reacties worden na verzenden mogelijk niet direct getoond. Na goedkeuring door een beheerder verschijnt uw reactie.
Categorieën

 

Geïnspireerd geraakt door deze blog? Neem dan contact op met ons, samen zetten we met jou woorden om in daden!

Zullen we kennismaken?