Wat is een landingspagina?

Wanneer je denkt aan je website, denk je wellicht als eerste aan je homepage. Maar is de homepage wel de belangrijkste pagina? In veel gevallen niet. Een landingspagina heeft namelijk een zeer grote waarde. Wat is een landingspagina? Dit is een pagina die volledig is ingericht op het aantrekken van relevant zoekverkeer op een specifiek onderwerp. Wie zorgt voor goede landingspagina’s kan zorgen voor veel meer bezoekers en daarmee meer conversie en/of sales en een hogere omzet. Deze pagina’s genereren doorgaans meer verkeer dan een homepage, omdat zij geoptimaliseerd zijn voor specifieke onderwerpen en zoekopdrachten. Wij leggen je graag uit wat dit kan betekenen.
Prijs aanvragen

 

Wat is een landingspagina en wat staat hier op?


Het is altijd verstandig om een landingspagina te maken op je website. Bied je meerdere producten of diensten aan, of wil je informatie verstrekken over meerdere onderwerpen, dan kun je per product, dienst of onderwerp een landingspagina maken.

Een landingspagina is een pagina die zo goed mogelijk scoort in de zoekmachine. Alles op deze pagina is gemaakt om zo veel mogelijk bezoekers te trekken bij een relevante zoekopdracht, en dus om zo goed mogelijk te scoren in de zoekmachine. Dit houdt echter niet in dat het een zeer technische of onleesbare pagina is. Een goede landingspagina is er juist eentje met prettige informatie (en waar van toepassingen een duidelijke call to action), een fijne opbouw en een organische uitstraling. Je wilt namelijk voorkomen dat een landingspagina gekunsteld of geforceerd overkomt.

Een landingspagina is geoptimaliseerd om te scoren op een specifiek onderwerp. Dit betekent dat er een duidelijke strategie is qua opbouw, seo optimalisatie en gebruikte keywords. Een dergelijke pagina kent doorgaans een hoofdzoekwoord: de belangrijkste term waarop de pagina gevonden moet worden, en kan meerdere secundaire zoekwoorden bevatten. Voor een loodgieter in Rotterdam kan een landingspagina bijvoorbeeld zijn ingericht op de zoekterm “loodgieter in Rotterdam”, met als secundaire zoektermen bijvoorbeeld “goedkope loodgieter in Rotterdam” of “de beste loodgieter in Rotterdam.”

Wat is een landingspagina nog meer dan een enkele “zoekverkeervanger”? Het kan ook een portal zijn naar diverse relevante pagina’s op een website. Neem het voorbeeld van de Rotterdamse loodgieter. De landingspagina kan één pagina zijn met uitleg over de diensten, maar op de pagina kan ook doorverwezen worden naar andere specifieke (landings)pagina’s, zoals “leiding repareren”, “toilet repareren”, “douche installeren” etc.

 

Wat is een goede landingspagina?


Een goede landingspagina is allereerst prettig voor de bezoeker. De zoekmachine houdt hier rekening mee. Daarnaast laadt een landingspagina snel en is deze zeer specifiek: er moet echt duidelijk zijn om welk hoofdonderwerp deze pagina draait. Op de pagina zelf moeten natuurlijk alle belangrijke factoren voor een goede seo score correct verwerkt zijn.

 

Hulp bij het maken van landingspagina’s


Zoek je hulp bij het maken van landingspagina’s, schakel ons dan in. Wij kunnen dit verzorgen en daarmee zorgen voor meer bezoekers, maar ook relevantere bezoekers. De doelgroep wordt beter bereikt en dit zal leiden tot meer conversie. Vraag vrijblijvend een offerte aan om te ontdekken wat wij voor je kunnen betekenen.
Prijs aanvragen

 

Wat is een landingspagina

Download hier onze whitepapers!
Stuur mij:

Content marketing voor de B2B markt
Alles wat jij wil weten over Social Selling