Wat is social selling?

Vraag jij je af: wat is social selling en hoe kan ik het inzetten voor mijn bedrijf? In de basis gaat het bij social selling om verkopen op basis van een relatie die je opbouwt met je potentiële klant. Dat doe je dan vooral door hem of haar waardevolle, relevante informatie te geven.

 

Met social selling bouw je al aan een relatie voordat iemand klant bij je wordt. Hij leert je al kennen voordat jij hem persoonlijk kent. Die relatie die je over langere tijd aan het opbouwen bent, zorgt er uiteindelijk voor dat hij klant bij jou wordt, puur omdat hij jou en je bedrijf al kent. 

 

Gebruik de kracht van social media

Social selling gebruikt de kracht van social media. Daarvoor moet je wel weten op welke social media kanalen jouw klanten het meest aanwezig zijn. Als jij DAAR dan jouw kennis deelt en reacties plaatst, gebruik jij de kracht van social media én kom je in contact met jouw potentiële klanten.

 

Relevante informatie

Belangrijk is om relevante informatie te delen. Geef tips, beantwoord vragen die jouw klanten stellen. Geef advies over een bepaalde situatie. Zolang jouw potentiële klant een paar keer informatie van je krijgt (of leest) waar hij naar op zoek is, gaat hij je volgen. Juist omdat jouw informatie zo waardevol voor hem is. 

 

Hou vol

Bij social selling ga je niet over één nacht ijs. Dat doet je klant namelijk ook niet. Die struint in zijn zoektocht naar informatie het internet af, voordat hij de keus maakt om ergens iets te kopen. Kijk maar naar hoe je dat zelf doet. Zorg er dus voor dat je steeds weer relevante informatie deelt en hou vol. Op de langere termijn werpt het vruchten af: krijg je er nieuwe klanten door. .  

 

De telefoon pakken 

Ook bij social selling moet je uiteindelijk de telefoon pakken en je (potentiële) klant bellen voor een afspraak. Het verschil met koude acquisitie is echter dat je al aan die band gebouwd hebt, en mensen daardoor veel sneller bereid zijn om een afspraak te maken als ze je aan de telefoon hebben. 

 

Ontdek hoe jij social selling kunt inzetten

Wil jij met social selling aan de slag om die relatie met je klanten op te bouwen? Wij kunnen je daarbij helpen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Daarnaast bieden we ook blog- en social media abonnementen tegen een vaste lage prijzen.

Download hier de Whitepaper!

wat is social selling
Stuur mij:

Content marketing voor de B2B markt
Alles wat jij wil weten over Social Selling