Zo kom je hoog in Google

Hoog in Google komen, is iets dat elke ondernemer of elk bedrijf wil bereiken met de website. Eenvoudig is dit vaak niet. Er zijn veel factoren die bepalen of een website een hoge positie krijgt of niet. Er zijn duidelijke regels waar je aan moet voldoen voor een goede ranking. Zo kom je hoog in Google.
Doe de website scan

 

Maak je site voor mensen, niet voor de zoekmachine


Er circuleren talloze trucs om je website hoger in Google te krijgen. Het gros van deze trucs kun je het beste negeren, want deze zijn achterhaald. De zoekmachine is geëvolueerd en kan inmiddels websites bijna lezen en interpreteren als mensen. Vroeger was het adagium: is je site goed voor de zoekmachine, dan is die goed voor bezoekers. Nu is het: is je site goed voor bezoekers, dan kan deze goed zijn voor de zoekmachine. Zo kom je hoog in Google.

 

Zorg voor een snelle (mobiele) laadtijd


Websites verliezen veel verkeer door lange laadtijden. Google weet dit. Zorg dus altijd voor een website die snel laadt, vooral op mobiele devices. Zorg ervoor dat er geen onnodige scripts en zware stukken code geladen moeten worden wanneer de website wordt geopend: zo kom je hoog in Google. Zelfs een perfect geoptimaliseerde site is vrijwel kansloos voor een hoge positie wanneer deze te traag is.

 

Maak een website die voor alle apparaten geschikt is


Het gebeurt nog veel te vaak: een website die er op een desktop computer of laptop prima uitziet, maar die op een smartphone niet goed werkt. Inmiddels wordt het merendeel van zoekopdrachten in Google uitgevoerd vanaf een mobiel apparaat. Zorg voor een website die “responsive” is. Dat wil zeggen: een site die zich automatisch aanpast aan het apparaat waarop deze wordt bekeken. Zo kom je hoog in Google. Gebruik vooral ook geen mobiele pagina op een andere url.

 

Houd rekening met de bekende seo regels


Veel seo regels gaan echter nog wel op. Het juiste gebruik van titels en koppen, een duidelijk onderwerp met de juiste (hoeveelheid) kernwoorden, afbeeldingen met beschrijvingen, de juiste metadata: dit zijn allemaal zaken die de zoekmachine vertellen waar je site over gaat. Wanneer deze informatie goed verwerkt wordt, maak je een grotere kans op een goede positie in de zoekmachine. Wees echter niet te fanatiek: wanneer je te veel bezig bent met het schrijven voor de zoekmachine, heeft Google dit door en zul je juist worden gestraft.

 

Zorg regelmatig voor nieuwe content


Google houdt van een website waarop met regelmaat nieuwe, relevante informatie verschijnt. Maak daarom wanneer mogelijk nieuwe pagina’s aan, maar kijk vooral ook naar de mogelijkheden van een blog. Met regelmaat publiceren over voor jouw site relevante onderwerpen zorgt er niet alleen voor dat er meer pagina’s te indexeren zijn (en je dus beter wordt gevonden); je toont hiermee ook je expertise aan. Google houdt hiervan en zo kom je hoog in Google.

 

Er zijn nog veel meer factoren


Er zijn nog veel meer factoren die bepalen hoe hoog je in de zoekmachine komt. Wij kennen deze factoren en kunnen ervoor zorgen dat je hoger in Google komt. Neem contact met ons op om uit te vinden wat wij voor jou kunnen betekenen.
Stel je vraag!

zo kom je hoog in Google

Kennis maken?